Interactieve expressie in abstracte schilderkunst

Paul Monteiro heeft een aantal jaren geleden, geïnspireerd door het willen vastleggen en daarmee ook het willen uiten van zijn emoties, de abstracte schilderkunst als het juiste medium gekozen.

Kernwoorden zijn: krachtige streken, heftige kleuren, dramatisch met uitbarstingen van onbekende energie en onbevangenheid. Een fantasierijke opzet gebruikmakend van visuele stimuli is kenmerkend voor zijn werk.

Paul creëert verbeelding door een mengeling van abstracte en figuratieve elementen. Bij zijn passie voor de abstracte schilderkunst laat Paul zich graag leiden door de begrippen communicatie en energie. Paul voelt zich niet geremd om te experimenteren en de meest uiteenlopende materialen toe te passen. Het is een manier van werken, waarin verschillende technieken in één werk worden samen gebracht. Hij maakt gebruik van acrylverf en past ook andere hulpmiddelen toe die niet altijd tot de standaarduitrusting van de moderne schilders behoren, maar die ieder hun eigen eigenschappen behouden, zoals zand, jute, leisteen en giethars.

Wie kijkt naar het werk van Paul Monteiro, wat voor iedereen persoonlijk is, ziet de worsteling van abstracte maar toch herkenbare figuren met hun omgeving. De kleuren en bewegingen zijn een deel van het verhaal. De vorm die het aanneemt zijn flamboyant en kleurrijk en daagt uit tot communicatie: De wandeling langs de schilderijen voert de kijker dan eens mee naar een uitbarsting van energie, dan weer naar diepe emoties die zelfs tot ontroering kan leiden!

Paul Monteiro is aangesloten bij het kunstenaarscollectief 'Stichting Open Ateliers Oosterhout'.

paul schilderen