Informatie workshops abstract schilderen Atelier & Galerie Paul Monteiro

 

IMG 4086Aanbod workshops.

Je kunt kiezen tussen een eendaagse workshop of een workshop van een paar uur.
(dagdeel: 9.30 uur – 12.30 of 13.30 uur– 16.30 uur).
Koffie en/of thee en een lekkernijtje is bij de prijs inbegrepen. Volg je een workshop in de middag, dan schenken we tevens een frisdrankje of een glaasje wijn. Bij een één en/of meerdaagse workshop krijg je een uitgebreide lunch aangeboden.
Workshops worden in principe gehouden met maximaal 4 personen, wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt. Je ervaart hoe het is om met acrylverf te werken.
Als de workshop afgelopen is, ga je naar huis met een zelfgemaakt kunstwerk.
Mensen die zeggen geen fantasie te hebben, kunnen toch een workshop volgen, immers Paul laat je schilderen van binnen uit: Hij leert je, jezelf kennen via de schilderkunst. Hij is dan als het ware een coach voor je: Op basis van thema's ga je op zoek naar je innerlijk zelf. Paul leert je los te laten: loslaten is niet iets verliezen, maar iets toelaten. Zo leidt een thema naar een abstract geheel, met andere woorden, Paul begeleidt je alleen op de reis om de abstracte schilderkunst, als ultieme uiting van emoties en als communicatiemiddel te hanteren! Een workshop is een uitgelezen moment om met vriendinnen, vrienden, familie of collega's een ontspannen en gezellig dagje door te brengen.
Je zult verbaasd staan, dat sommige mensen verborgen talenten hebben. Een workshop kan voor onvergetelijke momenten zorgen!
Bij Paul Monteiro kan je deelnemen aan workshops, die geheel op maat worden gegeven.
Al naar gelang het gezelschap, de aanleiding, activiteit, alles is bespreekbaar.

Nb. De workshops worden verzorgd inclusief het materiaal (acrylverf e.d. en een doek)

 Kosten.

Een dagdeel (van 9.30 uur – 12.30 of van 13.30 – 16.30 uur ) kost € 45,= pp. incl. koffie, thee, inclusief materiaal en doek (afm.. ca. 50 x 50) Een lekkernijtje bij de koffie /thee is bij de prijs inbegrepen, ook schenken we s' middags naast thee/koffie een frisdrankje of een glaasje wijn met een snackje.

Een hele dag kost € 85,= pp. incl. koffie, thee, (en een lekkernijtje), lunch (incl. wijn o.i.d.), inclusief materiaal en doek (afm. ca 60 x 80), s' middags bieden we een frisdrankje of een glaasje wijn met een snackje aan. Meerdaagse workshops: prijs op aanvraag (evt. met diner). Workshops voor grotere aantallen deelnemers zijn ook op locatie mogelijk. Onder het motto: 'Kunst maken is verwonderen, kunst kijken is bewonderen, heb ik samen met een aantal cursisten in het verleden het Cobramuseum bezocht, wat zeer gewaardeerd werd. Bij interesse wil ik het initiatief om gezamenlijk exposities in moderne musea te bezoeken voortzetten.

IMG 8930klPaul Monteiro: "Ik ga met abstract schilderen proberen de cursisten hun emoties op het schilderdoek te laten zetten: je laat jezelf dus toe om anderen te laten zien wat er echt in je schuilt. Dit is een heel boeiend traject waarbij, als je al wat technieken kent, je dus meer aandacht kunt geven aan het 'loslaten'. "Abstract schilderen bij mij, is schilderen van binnenuit! Je leert jezelf kennen via de schilderkunst. Ik leer je niet alleen schilderen, het schilderen leert je jouw innerlijke zelf kennen: ik begeleid je alleen op de reis om de abstracte schilderkunst als uiting van emoties, als communicatiemiddel te hanteren en om je eigen talent, hoe verborgen dan ook, tot uiting te laten komen! Ik laat je ook zien wat je met materiaal /gemengde techniek kan doen. Ook besteed ik ruim aandacht aan procesdenken en -werken: dus niet zomaar een schilderij maken of een serie maken, maar een onderwerp of thema uitdiepen. Op die manier kan je zelf ontdekken wat je wilt gaan doen!” Je ervaart hoe het is om met acrylverf te werken, mocht je er nog niet bekend mee zijn. Er gaat een wereld voor je open, alles mag en niets moet, Er hoeft nooit iets 'fout' te zijn, het gaat om je eigen spontaniteit en expressiviteit. Geef jezelf die vrijheid en gooi alle regels overboord, ontdek dat er meer is dan het schilderen van de werkelijkheid, geniet van het spel met verf, kleur, vorm en idee en besef dat je geheel op eigen kracht tot iets unieks in staat bent en ervaar de essentie van vrije expressie. Abstract schilderen, het is jouw feestje! Loslaten is niet iets verliezen, maar toelaten!"

 Interesse in een workshop? Bel Paul Monteiro 0646608680 of stuur een e-mail:  Klik hier om te mailen

Ook voor (kinder)verjaardagfeestjes kunnen volledig verzorgde workshops, geheel op maat, worden georganiseerd.Geef jezelf de (creatieve) ruimte en ontdek jezelf tijdens een workshop of cursus abstract schilderen.

IMG 2730  IMG 2740  IMG 4078

workshop av wijsheid

paul schilderen